Hoppa till innehåll

Om Norck och vanliga frågor

Här hittar du mer om Norck och frågor som vi ofta får. Om du fortfarande behöver hjälp, kontakta oss med det här formuläret.

Norck är ett Tyskland och USA-baserat tillverkningsteknikföretag som specialiserat sig på plåttillverkning på begäran, precisions-CNC-bearbetning och 3D-utskrift med hjälp av avancerad digital teknik. Utöver våra möjligheter har vi skapat en digital tillverkningsplattform för våra kunder som genom Norck kan få tillgång till den enorma mängden kompetens och kapacitet hos de bästa tillverkarna i Tyskland, Europa och USA.

Vår leverantörsbas i världsklass inkluderar tyska, europeiska och amerikanska tillverkare av plåttillverkning, CNC-bearbetning, 3D-utskrift, formsprutning och kompositer.

Norcks primära uppdrag att säkra våra kunders leveranskedja genom att se till att våra kunder har tillgång till produkter och tjänster de behöver hela tiden och varje gång till rimliga priser, utan fluktuationer i prissättning och leveranstider, med den produkt- och tjänstkvalitet som är över deras förväntningar.

För att uppnå detta uppdrag utvecklar vi teknologi och arbetar outtröttligt som ett team av mekaniska ingenjörer, försäljningsingenjörer, ingenjörer i supply chain, produktdesigners, mjukvaruingenjörer, ingenjörer av artificiell intelligens. Detta kräver också förbättrade processer för design för tillverkningsbarhet, partnerskap med endast de bästa tillverkarna för att bredda vår tillgång till högkvalitativ tillverkningskapacitet, och sist men viktigast av allt förstå våra kunders behov i största möjliga detalj.

Norck, ett ledande tillverkningsföretag som drivs av teknologi, högkvalitativ data och artificiell intelligens, fokuserar på tillverkning av utmärkt kvalitet på plåtdelar, specialanpassade delar och komponenter, ett brett utbud av 3D-tryckta delar och lister. Det är en enda källa för ett brett spektrum av företag runt om i världen för deras behov av plåttillverkning, CNC-bearbetning, 3D-utskrift och gjutning.

Förutom sin egen produktionskapacitet, gör Norcks tillgång till en enorm mängd tillverkningskapacitet hos sina toppkvalitetspartners över hela Europa och USA det möjligt att förse sina kunder med låg- och högvolymproduktion, snabb prototypframställning och ett brett utbud av tillverkningstjänster från plåt. metalltillverkning till 3D-utskrift.

Norck är ett tyskt företag med huvudkontor i Mannheim, Tyskland och globala kontor i Kalifornien, USA och London, Storbritannien.

Digital tillverkning är ett koncept och en ny affärsmodell där ett tekniskt avancerat företag som är extremt kvalificerat inom tillverkning åtar sig följande uppgifter för sina kunder:

1- utvecklar digitala verktyg och plattformar för att förbättra tillverkningsbarheten och upphandlingsprocessen.

2- tar med sina högt kvalificerade ingenjörer besväret och svårigheten att hantera outsourcing av tillverkning från sina kunder.

3- utvärderar leverantörernas kvalitet och kvalifikationer löpande för att säkerställa att det inte blir någon överraskning.

4- och ännu viktigare, säkerställer enhetlig försörjningskedja, alltid hög kvalitet och inga ovanliga prisfluktuationer.

Design för tillverkningsbarhet, känd som DFM, säkerställer att de komponenter du designar kan tillverkas med den befintliga tekniken, vilket är avgörande för outsourcing.

Norcks mycket skickliga ingenjörer kommer att granska din design med hjälp av vår AI-drivna programvara för design-till-tillverkning och ge feedback vid behov.

Du kan hänvisa till Norcks designguider för CNC-bearbetning och plåttillverkning.

Norck tillverkar ett brett sortiment av produkter för ett stort urval av industrier. Vårt huvudsakliga fokus ligger på högkvalitativa metalldelar från en mängd olika stål och andra metaller, precisionsnötningsbeständiga delar för de tuffa jobben, specialanpassade komponenter tillverkade av material som hårdmetall och titan, plåtdelar och sammansättningar, plastdelar med 3D-utskrift och formsprutning.

Norck betjänar ett brett spektrum av industrier inklusive flyg, försvar, robotteknik, fordon, konsumentprodukter, elektronik, energi, industri, hårdvara, medicin och utbildning.

Norcks kapacitet är dock inte begränsad till dessa industrier. Om du inte är i någon av dessa branscher och tror att Norcks kapacitet är rätt för dig, vänligen begär ändå en offert från Norck.

Plåttillverkning är en process som använder metallplåt (aluminium, galvaniserat stål etc.) för att tillverka metallkomponenter som används som en fristående del eller som en del i en sammansättning. Tillverkningsprocessen inkluderar vanligtvis stansning/stansning, klippning, laser/plasma/vattenskärning, bockning, kantböjning, formning, djupdragning och klämning.

CNC-bearbetning (Dator numeriskt kontrollerad bearbetning) anger en process som använder en dator för att styra bearbetningsverktygets bana. Den använder många bearbetningstekniker, såsom fräsning, borrning och skärning. Även 3D-utskrift är en CNC-maskin.

De vanligaste CNC-maskinerna kan styra verktygets rörelse i 3 axlar, därav namnet 3-axlig bearbetning. Förutom att styra verktyget styr vissa CNC-maskiner även arbetsstycket genom att rotera det runt dess axel (4-axlig maskin) eller två axlar (5-axlig maskin).

3D-utskrift är en additiv tillverkningsprocess som använder flera material för att producera delar och sammansättningar. Det hjälper till att förvandla design till skalade prototyper så nära den designade modellen. Det används huvudsakligen i de tidigaste stadierna av produktutveckling och kan användas i konceptuella modeller, funktionella prototyper, verktyg, elektronik, smycken och medicinsk industri.

3D-utskrift kräver 3D CAD-modeller för att skriva ut en del eller sammansättning. 3D-modellerna kan göras med hjälp av parametrisk CAD-mjukvara som Solidworks och CATIA V5, eller Subdivision-modelleringsprogram som 3DS och Blender.

Formsprutning är en plastformningsprocess där smält plast matas in i en formhålighet under högt tryck. Formen är gjord av härdat stål och innehåller formen på den del som ska formas. Formsprutningsprocessen används för produktion av stora och medelstora volymer på grund av de höga kostnaderna för formtillverkning.

Du kan ta reda på mer om Norcks formsprutningsmöjligheter här.

Eftersom Norck tillhandahåller precisions-CNC-bearbetning, plåttillverkning, avancerad 3D-utskrift och formsprutning, är dess materiallista omfattande och troligen en av de största.

Listan inkluderar titan, karbid, olika verktygsstål, rostfria stål, kolstål, aluminium, olika plaster, elastomerer och flytande silikon.

För en fullständig lista, se vår materialsida.

Att få en offert från Norck är ganska enkelt. Fyll bara i vårt offertformulär och ladda upp eventuella ritningar eller dokument som du vill att vi ska ta en titt för att citera dina delar.

Du kan få din offert här.

Vårt teknikteam på Norck tror att AI kan stärka ingenjörer eller automatisera processen utan mänsklig inblandning.

Vi tror att omedelbar prissättning för tillverkningsindustrin ännu inte är tillräckligt mogen för att publiceras på digitala plattformar. Maskininlärning/djupinlärnings modeller som fungerar som slutledning för att ge omedelbara offerter misslyckas då och då, vilket ger en dålig kundupplevelse och blir därmed kontraproduktivt.

Att begära en prishöjning eller ändra leveranstiden efter att priset och leveranstiden som genereras av omedelbar offertsystemet har godkänts av kunden är inte vad Norck är förtjust över. Vår bransch kräver utmärkt precision från topp till tå.

Som sagt, Norck använder AI-applikationer för att ge sina ingenjörer design för tillverkningsbarhet och pris. Men systemet ökar bara vår personal och slutpris och leveranstid beräknas alltid utifrån aktuella parametrar och i realtid av våra ingenjörer.

Norck levererar vanligtvis din offert/offert inom timmar till 24 timmar med laserprecision och vi tycker att det är värt det för Norck och våra kunder.

Om du inte har en ritning av den del du behöver offert på, kan vårt designserviceteam göra en 3D/2D-ritning av en enskild del eller en hel montering. Baserat på denna information kan vi ge en faktisk offert för tillverkning av dina delar.

För att ta reda på mer om våra designtjänster, klicka här.

En stor majoritet av Norcks tillverkningskapacitet finns främst i Tyskland, Europa och USA.

Vid tidpunkten för en inköpsorder bestämmer vi vilken av vår egen anläggning eller vår partners anläggning som är bäst lämpad för beställningen baserat på tekniska krav, kapacitet, närhet till leveransdestinationen och andra faktorer.

Beslutet är var en beställning tillverkas tas enbart och noggrant av Norck.

Norck lägger stor vikt och vikt vid valet av sina leverantörer.

Vi väljer våra leverantörer baserat på deras prestanda för kvalitet, leverans, pris, konsekvens, mänskliga resurser, support efter försäljning och deras plats.

Det är viktigt att våra leverantörer är så nära oss som möjligt i Tyskland, Europeiska unionen, Storbritannien och USA.

Kan du maila din inköpsorder och dokument till din försäljningsingenjör på Norck.

Norck har ett brett utbud av betalningsvillkor för sina kunder. Dessa villkor bestäms för varje kund baserat på våra kunders trovärdighet, årliga köpbelopp, betalningshistorik och andra faktorer.

Du kan betala med kreditkort och banköverföring (SEPA, Wire, ACH).

Vi accepterar inte bankcheck och kontantbetalningar.

Ja, i själva verket har Norck licens att tillverka industriblad, maskinknivar, skärverktyg och stansar av Baucor-märket. Detta är mycket speciella verktyg som kräver extrem precision och slipning.

Du kan ta reda på mer om Baucor här, och Norcks slip- och slipmöjligheter här.

Ja, våra kunder kan lägga en rambeställning hos Norck. Faktum är att vi uppmuntrar våra kunder att lägga rambeställningar om de har ett uppskattat årligt behov av sina delar och sammansättningar.

Ja, vårt system har möjlighet att tillåta våra kunder att checka ut online säkert och betala för sin beställning med kreditkort.

Din försäljningsingenjör på Norck skickar en säker länk till din e-post. Följ bara instruktionerna i det e-postmeddelandet för säker utcheckning online.

Ja, vi har lageralternativ för våra kunder som beställer filt för sina årliga behov.

Detta säkerställer välplanerad och genomförd tillverkning från vår sida, och leverans i rätt tid från våra kunders sida.

För att få inventeringsprogrammet utformat specifikt för ditt företags behov, vänligen kontakta oss här.

Ja, Norck tillhandahåller detaljerade kvalitetskontroll- och inspektionsrapporter på alla tillverkade delar, eller delar utvalda med olika statistiska provtagningar. Om du har specifika provtagningsförfrågningar och/eller krav på inspektionsrapporter och mallar, vänligen meddela oss när du gör din inköpsorder hos Norck.

Att arbeta med Norck minskar effektivt riskerna mot chocker i leveranskedjan, oförutsedda förseningar, prisfluktuationer och kvalitetsproblem. Förutom sin egen kapacitet har Norck förstklassig tillgång till hundratals plåttillverkning, CNC-bearbetning och 3D-utskriftspartners över hela Europa och USA.

Norck driver ett poängbaserat leverantörssystem där var och en av dess hundra leverantörers prestationer bedöms utifrån leverantörens konsistens för kvalitet, pris, leverans och kundservice.

Vi inspekterar en stor majoritet av våra leverantörer på plats och avgör löpande deras lämplighet för våra behov och krav.

Norck ger ditt företag möjligheten att köpa vilken produkt som helst inom vår kapacitet när som helst, var som helst och med högsta kvalitet och inom de snabbaste handläggningstiderna.

Norck gör ditt företags inköp effektivt mer stabil, tillförlitlig enskild källa men ändå stridstestad mot risker i leveranskedjan som leveransproblem, kvalitetsproblem och prisfluktuationer.

Försörjningskedjans motståndskraft är företags anpassningsförmåga att mildra och minska eventuella negativa effekter av oväntade händelser och störningar i försörjningskedjan genom noggrann planering, förberedelser och ledning.

Norcks förmåga att få tillgång till hundratals certifierade leverantörer av högsta kvalitet inom CNC-bearbetning, plåttillverkning, 3D-utskrift och formsprutning ger hög förmåga att minska eller helt minska de negativa effekterna av eventuella störningar i leveranskedjan för företag runt om i världen.

Norck kan bli ryggraden i din leveranskedjas motståndskraft.

Ja, vi tecknar sekretessavtal med våra kunder på begäran. Men enligt karaktären på Norcks affärsmodell delar vi med våra leverantörer alla ritningar, tekniska och andra data och dokument från våra kunder. Alla avtal vi fyller i och undertecknar bör inte begränsa Norcks möjlighet att dela sådana dokument med sina leverantörer.

Å andra sidan tecknar vi också sekretessavtal med alla våra leverantörer som ett standardförfarande. Våra leverantörer samtycker till att behålla alla dokument, data och ritningar från våra kunder som om de vore egna hemliga dokument.