Hoppa till innehåll

Uppnå prestanda och estetik med Norcks ytbehandlingar

Achieve Performance & Aesthetics with Norck's Finishes

Norck erbjuder ett brett urval av ytbehandlingar beroende på tillverkning och tillverkningsmetod.

Oavsett om du har massproduktionsprojekt med olika delar som monteras ihop eller en enda enhet som måste tillverkas i små eller stora volymer, har vi rätt ytbehandling för att förstärka, förbättra utseendet och anpassa dina delar.

Vilka ytbehandlingar erbjuder Norck?

Norck erbjuder ett stort urval av metall och plast:

Slutförande

Plåt

CNC-fräsning

CNC-svarvning

Pressgjutning

Extrudering av metall

3D-utskrift

Sprutgjutning

Metaller

Ytbehandling

(matt -> glans)

X

X

X

Avborrning

X

X

X

X

X

X

plätering

X

X

X

Anodisering

X

X

X

X

Värmebehandling

X

X

X

X

X

X

Pulverlackering

X

X

X

X

X

X

Målning

X

X

X

X

X

X

Svetsning

X

X

X

X

X

X

Nitning

X

Montering

X

X

X

X

X

X

Testning

X

X

X

X

X

X

Plast

Formstrukturer

X

Ytbehandling

(matt -> glans)

X

X

X

Införande av trådar

X

X

X

X

Tryckning med block

X

X

X

X

Lasergravyr

X

X

X

X

Svetsning

X

X

X

X

Klarlackering

X

X

Plätering

X

X

X

X

Montering

X

X

X

X

provning

X

X

X

X

Beskrivning av metallbearbetning:

Ytbehandling: Det är en allmän term som beskriver flera metoder för att avlägsna material för att få en matt eller slät yta.

Avborrning: Avgratning är en process för att avlägsna grova kanter eller mindre ojämnheter (grader) från en tillverkad del.

Plätering: Det är en efterbehandlingsprocess där ett lager av krom, koppar eller nickel läggs på den tillverkade delen för att förbättra utseendet eller förhindra korrosion.

Anodisering: Det är en ytbehandling av den tillverkade delen för att skydda och förbättra dess utseende.

Värmebehandling: Det är en uppsättning metoder som ändrar den tillverkade delens fysiska egenskaper, t.ex. elasticitet.

Pulverlackering: Det är en process där elektriska laddningar smälter ett torrt pulver på den tillverkade delens yta. Delen placeras i en ugn för att jämna ut beläggningen. Pulverlackering är mer styv än målning.

Målning: Det är en process där färg läggs på den tillverkade delen.

Svetsning: Det är en process där metalldelar smälter samman med hjälp av värme, tryck eller elektriska laddningar. Svetsade komponenter ska ha samma material och samma tjocklek. Se svetsdesignguiden för mer information. Norck erbjuder flera svetsmetoder, till exempel MIG och TIG.

Nitning: Nitning används för att sammanfoga två eller flera plåtdelar med hjälp av nitar ( en fästanordning som liknar en stift men med en kupol i ena änden).

Montering: Produktmontering: Produktmontering innebär att man sätter ihop delar (tillverkade och/eller köpta) för att skapa en slutprodukt eller underenheter. Den kan utföras manuellt med konventionella verktyg eller halvautomatiskt med hjälp av specialmaskiner (med ställdon och motorer).

Provning: Det är en uppsättning åtgärder som utförs på en produkt eller del för att validera dess form, utseende eller funktionalitet.

Beskrivning av plastutförande:

Formstrukturer
Det är en process för formsprutning där mönster graveras i formhålen. Den används för att förbättra den formade delens utseende eller hantering.

Ytbehandling
Vid formsprutning uppnås ytbehandlingar genom att ändra ytbehandlingen av hålrummens ytor (med hjälp av CNC-bearbetning). Vid 3D-utskrift kan efterbehandling genom borttagning av material krävas.

Insättning av gängor
En gänginsats är ett metalliskt fästelement som fungerar som en skruv eftersom plastmaterial är mjukt och om man använder vanliga gängor för skruvar slits plasttråden mycket snabbt.

Tryckning på pad
Det är en utskriftsprocess där man skriver ut på 3D-ytor. Den görs med hjälp av en silikonkudde som överför bilden från klichén till den önskade ytan på den tillverkade delen.

Lasergravyr
Det är en process där en laserstråle markerar den önskade ytan. Lasergravyr kan etsa text, siffror, logotyper eller vektorbilder.

Svetsning
Svetsning är en teknik som används för att sammanfoga två eller flera plastdelar genom att smälta ihop dem eller genom att lägga till ett tredje material. Den omfattar flera metoder, t.ex. ultraljudssvetsning, hetplåtsvetsning och lasersvetsning.

Klarlackering
Det är en process där ett tunt genomskinligt skikt läggs på plastdelar. Klarlackering används på 3D-utskrivna delar för att jämna ut och förbättra utseendet.

Plätering
Plätering på plastdelar liknar metallpläteringsprocessen, som sker genom att ett lager av krom, koppar eller nickel läggs till den tillverkade delen för att förbättra utseendet eller hindra korrosion.

VÅRA TJÄNSTER

VAD NORCK GÖR BÄST

OÖVERTRÄFFAT TEKNISKT STÖD

Teknisk expertis, varje steg på vägen

NORCK erbjuder kundanpassade tillverknings- och konstruktionslösningar som är skräddarsydda för dina specifika behov, inom olika branscher.

Optimera din design för produktion

NORCK:s ingenjörer kan granska din konstruktion och ge feedback för att förbättra tillverkningsbarhet, kostnadseffektivitet och effektivitet.

Din lösning, din skala

Oavsett om du behöver en enda prototyp eller fullskalig produktion är NORCK:s ingenjörer redo att samarbeta med dig. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan ge liv åt ditt koncept.

Skräddarsydda lösningar för NORCK-kunder

NORCK är specialiserat på att tillhandahålla unika tillverknings- och konstruktionslösningar som är utformade för att möta varje kunds specifika behov. Vår expertis täcker ett brett spektrum av industrier och applikationer.

VARFÖR NORCK?

Access to Huge Production Capacity - Norck

Få tillgång till enorm produktionskapacitet

Förutom Norcks egen produktionskapacitet har Norck tillgång till hundratals högkvalitativa leverantörer av tjänster inom plåt, CNC-bearbetning och 3D-utskrift i Europa och USA, vilket gör Norck till en av de ledande digitala tillverkarna i världen.

 Creating Supply Chain

Skapa motståndskraft i leveranskedjan

Att arbeta med Norck minskar effektivt dina risker för störningar i leveranskedjan, oförutsedda förseningar, prisfluktuationer och kvalitetsproblem, vilket ökar ditt företags motståndskraft i dess outsourcing och leveranskedja.

Innovation at Work - Norck

Innovation på jobbet

Förutom att vi är ett företag som arbetar med digital tillverkning med artificiell intelligens utvecklar vi också extremt innovativa tillverkningsverktyg, fixturer och naturligtvis mjukvarutillämpningar som RapidCAD, en mycket intuitiv och innovativ webbaserad CAD-applikation.

Art artificial intelligent system

Artificiell intelligens Förstärkt

Norck samlar in och använder tusentals datapunkter för att komplettera sina ingenjörer med ett toppmodernt artificiellt intelligent system för bättre design och tillverkningsbarhet.

Green Driven - Norck

Grönt drivet

Norck uppmuntrar sina partners att vara koldioxidneutrala och ger leverantörer som uppfyller kraven på koldioxidneutralitet företräde framför leverantörer som inte uppfyller kraven.

LÄS MER OM VÅRA MÖJLIGHETER

EUROPAS OCH USA:S LEDANDE FÖRETAG INOM DIGITAL TILLVERKNING